Mijn verhaal

Hoe het allemaal is begonnen

Ik begon met het volgen van latin danslessen. Na een jaar intensief gedanst te hebben op drie verschillende stijlen van latindans besloot ik op buikdansles te gaan. Ik wilde de body-isolatie techniek van het buikdansen toepassen op de latindans. Bij de eerste buikdansles raakte ik helemaal gefascineerd door de shimmies en alle andere mooie en sierlijke bewegingen van het buikdansen en ik was vastbesloten om alles te leren en dat heb ik ook gepassioneerd gedaan. Nu ben ik helemaal in de ban van buikdansen, aan latindans kom ik nauwelijks aan toe.

Voor mij is buikdans een liefdesgedicht zonder woorden. Diepgaand, oosters, emotioneel en ontzagwekkend. Het accentueert het vrouw zijn. Elke beweging is sierlijk, gracieus en mysterieus. De buikdans werd, en wordt, gezien als erfgoed uit een sprookjesachtig, Arabisch verleden dat bevolkt werd door Ali Baba’s, odalisken en Sheherazades. Deze beelden schept een mooi fantasiebeeld waarin ik me thuis voel. Het kostuum heeft een bijna een iconografische kracht.

Ondanks al het mooie en sprookjesachtige van het buikdans heeft een goede danseres meer nodig om het publiek te kunnen boeien dan alleen een mooi kostuum en een lieve lach. Het publiek volledig in de ban te kunnen houden gedurende een optreden vraagt heel wat vakmanschap. Dit houdt in een mooie en degelijke opbouw van de optreden, goed gevoel voor ruimteverdeling, een goed begrip van de muziek. Ook moet men voorbereid zijn op onvoorziene gebeurtenissen tijdens, voor of na het optreden.

Het doel van mij is om toe te werken naar buikdans op internationaal niveau. Voor mij is de oriëntaalse dans in al zijn facetten een onuitputtelijke bron van inspiratie en vreugde.

vlinderdans
logo
Buikdans bewegingen
buikdansen
Dansschool Ahillya Zoetermeer

Ahillya: “Dansen is mijn passie die ik graag deel met mijn leerlingen. Ook ga ik graag op reis om ook daar mooie dansvideos te maken en te delen.”

Boek een buikdansworkshop of optreden voor een groep

Ahillya Danceschool

For both adults and children

 

vlinderdans
buikdanslessen voor jong en oud
logo
logo

Contact

Mob.: 06 42 61 33 47
info@ahillyadance.com

Contact Ahillya Dansschool

Semsschans 4
2728 HT Zoetermeer

Volg mij

Contactformulier